با توجه به موارد فوق الکتروموتورهای ضد انفجار به دو گروه پوسته باز و پوسته بسته تقسیم میشوند.
1- الکتروموتور ضدانفجار پوسته باز:
بر اساس سطح حفاظتی الکتروموتورهای پوسته باز ضد انفجار در 4 دسته زیر طراحی و تولی شده اند:
- ضد آب
- ضد پاشش
- ضد رطوبت
-کاملا محافظت شده
به طور کلی الکتروموتور ضد انفجار پوسته باز یرای محیطهای در معرض گازهای خطرناک و شرایط پرریسک گزینهای مناسب نیستند. به دلیل ساختار پوستهای نسبتا باز این الکتروموتور و احتمال جرقه در زمان کارکرد موتور احتمال بروز خطر وجود خواهد داشت. این دسته الکتروموتورها دارای فریمی مستحکم از آلیاژی ضد زنگ ساخته شده اند و تمامی قطعات از جمله بلبرینگها، شافت روتور و ... از متریالی عالی و بسیار مقاوم بر برابر رطوبت و زنگ زدگی ساخته شدهاند.
در تولید و مواد اولیه ترمینال باکس کاملا ایزوله و عایق بودن آن رعایت گردیده است و گلندهای کابلهای ورودی از نفوذ کوچکترین رطوبت آسیب پذیر ممانعت بهمل میآورد.
2- الکتروموتور پوسته بسته
- الکتروموتور پوسته بسته بدون ورودی هوا
- الکتروموتور پوسته بسته با ورودی هوای مورد نیاز
- الکتروموتور پوسته بسته دارای پروانه خنک کننده
- الکتروموتور کاملا بسته ضد انفجار
استفاده از این گروه الکتروموتور ضد انفجار به دلیل بسته بودن پوسته و محصور بودن آن، در محیطهای آسیب پذیر و خطرناک و در معرض ورودی گازهای خطرناک کاملا توصیه میشود.
طراحی و تولید الکتروموتورهای ضد انفجار به تفکیک محیطهای سخت کاری به دسته بندی های زیر تقسیم میگردد:
1- کلاس 1: مقاوم در برار مایعات، گازها و بخار آب
این کلاس تولیدی در چهار گروهA شامل اسیتیلن، گروه B شامل هیدروژن و مشتقات، گروه C شامل اتر و گازهای مشابه آن و نهایتا گروه D شامل حلالهای مایع و انواع سوخت طراحی و تولید شدهاند.
2- کلاس 2: مقاوم در برابر گرد و غبار
این کلاس تولیدی نیز در گروه سه گروه E شامل غبار حاصا از فلزات هادی و منفجر کننده، گروه F غبارارت کربنی که بنا بر طبیعتشان حالت رسانا و انفجاری دارند و گروهG مقاوم در برابر آرد و نشاسته و پلاستیک هایی که قابلیت احتراق دارند.
با توجه به تقسیم بندی های فوق، انتخاب الکتروموتور ضد انفجار باید دقیقا بر اساس گروههای تفکیک شده و کاملا بر اساس نیاز انجام گردد.
مقالات مرتبط: